Hoe lang blijft chocola goed? De houdbaarheid van chocola.

Hoe lang is chocola houdbaar? Hoe lang blijft chocola goed?

Wat als? Je hebt chocola in huis en die gaat niet in één keer op (dit klinkt raar, maar met een kilo bonbons of die enorme tabletten zou dat zomaar kunnen gebeuren). Waar bewaar je die overgebleven chocolade dan? En vooral, hoe lang is chocola houdbaar en hoelang houd je het eigenlijk goed?

Chocola is lang houdbaar, mits goed opgeslagen natuurlijk. Heeft de chocolade geen vulling en is deze massief? Dan is chocolade makkelijk meer dan 1 jaar houdbaar.

Onder massieve chocolade verstaan we tabletten, chocoladeletters en repen, maar ook holle figuren zoals paashazen en paaseieren.

Hoe minder toevoegingen (lees andere ingrediënten) er in chocola zitten, hoe langer je deze kunt bewaren. Een massieve reep pure chocolade blijft dus langer goed dan een reep melkchocolade met karamel of stukjes koek.

Bonbons hebben een andere houdbaarheid. Bonbons met pralinévulling zijn ca 6 maanden houdbaar, en u raadt het al….mits correct opgeslagen. Bonbons met een slagroom vulling zijn natuurlijk nog kwetsbaarder omdat verse room nu eenmaal sneller bederft dan een noten of praliné vulling. Voor gevulde bonbons geldt toch echt wel: Hoe verser hoe beter! Dat proef je niet alleen; dat kun je ook horen…

Hoe lang is chocola houdbaar?

Nog een laatste tip: Aangebroken chocolade bewaar je in een afgesloten houder, zoals aluminiumfolie, een trommeltje of ziplock-zakje. Zo blijft de smaak en de chocola het langst goed.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h5″ question-0=”Wordt chocola minder lekker als het langer bewaard wordt?” answer-0=”Kort door de bocht: Ja. Chocola verliest aan smaak naarmate het langer bewaard wordt. Ook kan het wit uitslaan.” image-0=”” headline-1=”h5″ question-1=”Wat is dan de beste plek om chocolade te bewaren?” answer-1=”Om temperatuurschommelingen te voorkomen is een donkere plek zoals in een lade het beste. Zorg er ook voor dat deze plek een droge is. Dus droog, donker en tussen die 16 19 graden.” image-1=”” headline-2=”h5″ question-2=”Bij welke temperatuur bewaar je chocola dan het beste?” answer-2=”Het is geen goed idee om bewerkte chocola zoals wij die kennen in een warme omgeving te bewaren. In de koelkast bewaren is ook geen goed idee voor chocola. Chocola bewaar je gewoon het beste bij een temperatuur tussen de 16 en 19 graden; op kamertemperatuur dus.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

Terug naar Feiten en Fabels!

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2